TASUTA postikulu Itella SmartPOST pakiautomaati!

Kui vahel tunned, et oled traditsioonilistest pärimtaignapirukatest tüdinenud ja hing ihkab millegi uue ja põneva järele, siis on just see Getter Madisoni retsept (thymeout.ee) sinule.

Empanadad ehk soolased argentiinapärased pirukad on tõeline Jackpot. Need maitselt vürtsikad ja mõnusalt muredad hõrgutised sobivad ideaalselt chimichurri kastmega, mis lisab pirukatele mahlasust.

Vaja läheb:

  • 450 g segahakkliha 
  • ISUL oliiviõli
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 sibul
  • 1 punane paprika, (väikeste tükkidena)
  • 1 tšillikaun
  • ½ spl La Chinata suitsupaprikapulbrit 
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 spl tomatipüreed
  • 1 muna
  • 500 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 150 g võid (otse külmikust)
  • seesami- või mooniseemneid

Tainaks näpi kokku jahu, küpsetuspulber ning tükeldatud/riivitud või. Töötle minimaalselt, et võid mitte soojendada. Lisa nii palju külma vett, et tainas kokku hakkaks. Pane pooleks tunniks külmikusse puhkama.

Samal ajal kuumuta pannil õli ning pruunista sibul. Lisa hakkliha ning pruunista seegi. Seejärel sega sisse küüslauk, paprika, tšilli ja maitseained ning tomatipüree. Prae veel mõned minutid. Jäta jahtuma (aseta sõelale, et liigne rasv välja tilguks).

Kuumuta ahi 190-kraadini. Jahusel tööpinnal rulli taignast paari millimeetri paksused lehed ning lõika vormiga 12-15 cm ringid. Keskele aseta 1-2 spl lihasegu ning määri üks serv munaga. Voldi poolkuuks ning suru ääred kokku, tõsta ahjuplaadile. Kui kõik empanadad valmis, pintselda munaga ning puista peale ka seemneid. Küpseta ahjus u pool tundi või kuni kaunilt kuldsed. Vahepeal valmista kaste.

Vaja läheb:

  • 2 dl ISUL oliiviõli
  • 1 laimi mahl
  • 1 peenelt hakitud tšillikaun
  • 1 dl peenelt hakitud koriandrit
  • 1 spl peenelt hakitud peterselli
  • näpuotsatäis soola
  • pisut suhkrut
  • 2 peenelt hakitud küüslauguküünt

Sega kõik ained kokku. Lase vähemalt 15 min maitsestuda. Serveeri pirukate kõrvale.

Retsept ja fotod: Getter Madison | www.thymeout.ee

ISUL ökoloogilist oliiviõli ja La Chinata suitsupaprika maitseaineid saab soetada meie veebipoest.

Close Menu
×

Cart