TASUTA postikulu alates ostusummast 35 eurot.

Igal rahvusköögil on oma ekvivalent saiast, tavaliselt isegi mitu. Indias armastatakse naani, Prantsusmaal baguette’i, Kreekas pitat, Itaalias ciabattat. Meie, nii nagu ka retsepti autor Getter Madison (thymeout.ee) armastame kõiksuguseid saiu. Seekord küpsetas Getter aga hoopis focaccia – vahva itaaliapärane pätsike, mis on meeldivalt rustikaalne ning valmib päris kerge vaevaga. Kergitajaks on kuivpärm ning maitsestajaks ISUL ökoloogiline oliiviõli ja sool. Lihtne, ent töötav kombinatsioon.

Infoks: Aeglane kerkimine ei ole sugugi halb asi – see tagab hoopiski maitsekama leiva.

Vaja läheb (1 suur focaccia või 2 väiksemat):

  • 500 g nisujahu
  • 2 tl soola
  • 1 pakk kuivpärmi
  • 2-2,5 dl käesooja vett
  • 80 ml ISUL oliiviõli
  • 1 sl suhkrut
  • soolahelbeid
  • rosmariinioksi

Valmistusviis:

Kõigepealt sega kokku kuivained. Seejärel lisa vesi (mitte kõike koheselt, hinda taigna järgi) ning oliiviõli. Sega ning sõtku. Kui tainas on kuiv, lisa pisut vett. Lõpptulemus peaks olema mõnusalt pehme pallike, mis ei kleepu. Rulli lapikuks (u 4 cm paksuseks) ja aseta jahuga kaetud plaadile kerkima, rätik peal (taignale piserda ka jahu, et rätik külge ei kleepuks). Lase tunnike soojas kohas kerkida. Näiteks 50 kraadini kuumutatud ning välja lülitatud ahjus.

Kui pätsike on kaunilt kerkinud, vajuta sõrmega pisikesed lohud, mis tuleks täita rosmariiniokstega. Piserda peale oliiviõli ning soolahelbeid. Aseta eelkuumutatud 200-kraadisesse ahju küpsema. Küpseta 30 minutit või kuni kaunilt kuldne.

Nautida võib koos ISUL oliiviõli ning palsamiäädikaga. Valage need kaks ühte kausikesse kokku ning kastke leib sisse. Imetabane!

Retsept ja foto: Getter Madison | www.thymeout.ee

ISUL ökoloogilist oliiviõli taastäidetavas klaaspudelis saab soetada meie veebipoest.

Close Menu
×

Cart