TASUTA postikulu Itella SmartPOST pakiautomaati!

Laia maailma tänavaköögist inspireertud restorani “Kolm Tilli” peakokk Kristian Neemela jagab meiega ühte lihtsat, kuid ülimalt maitsvat ja hõrku rooga, mis sobib suurepäraselt vihmastel ja pimedatel sügisõhtutel katsetamiseks ja nautimiseks!

Grillitud porru on hea näide sellest, et lihtsuses peitud võlu ja kui lihtsalt saab valmistada hõrgu ja geniaalse roa. Toores porru ei ole just kõige ahvatlevam toidukord, aga kui seda grillida koos või ja ISUL ökoloogilise oliiviõliga, siis muutub selle maitse kümnekordselt ja ülimalt apetiitseks. Kristian valmistas porrut lõkkel, mis andis toidule mõnusa suitsuse meki ning lisaks on see mõnus ajaviide kodus söögi tegemisele. Kõrvale serveerimiseks valmistas ta kitsejuustukreemi ja marineeritud kõrvitsat. Mõnusat katsetamist!

Grillitud porru:

2 porrut
75 g pehmet talu võid
25 g ISUL oliiviõli
meresoola

Kitsejuustukreem:

200 g pehmet kitsejuustu
25 g vahukoort

Marineeritud pudelkõrvits:

200 g kooritud ja tükkideks lõigatud pudelkõrvitsat
200 g vett
200 g valge veini äädikat
130 g suhkrut
3 g soola

Marineeritud kõrvitsa jaoks valmista kõigepealt marinaad. Selleks sega omavahel vesi, äädikas, suhkur ja sool. Kuumuta keemiseni ja vala marinaad kõrvitsatele peale. Hoia marinaadis üks päev.

Kitsejuustukreemi jaoks blenderda omavahel juust ja koor ning pane pritskotti.

Grillitud porru valmistamiseks lõika porru kõigepealt 15 cm pikkuseks jupiks. Lõika veel pikuti ka pooleks. Puhasta porru seest aga nii, et see jääks ühte tükki. Järgmisena sega omavahel pehme või, ISUL oliiviõli ja maitsesta soolaga. Määri oliiviõli-või segu porruga kokku ja pane grillile. Küpseta porrut umbes 20 minutit.

Seejärel serveeri toit nii nagu pildil.

Retsept ja foto: Kristian Neemela

 

ISUL ökoloogilist oliiviõli saab soetada 250 ja 500 ml taastäidetavates klaaspudelites ja 2,5 ning 5 liitristes metallkanistrites.

Close Menu
×

Cart