TASUTA TARNE OSTUDEL ALATES 25 €

Hummus röstitud baklažaani ja koriandriga

Maitsev hummus ISUL oliiviõli, baklažaani ja koriandriga

Hummusest võib valmistada lõputult erinevaid variante ja meie oleme taas uue lemmiku leidnud. Seekord röstisime ahjus baklažaani ja segasime muude tavapäraste koostisosade hulka. See baklažaani, koriandri ja ISUL oliiviõliga hummus viib keele alla! Koriandrit ei tasu retseptist välja jätta, see sobib imeliselt maitseid täiustama. Kasuta hummust võileivamäärdena, dipiks või lisandina salati juurde.

Vaja läheb:

235 g pestud ja nõrutatud kikerherneid 

80-100 ml ISUL oliiviõli (või rohkem, vastavalt enda eelistustele)

1 kuhjaga spl tahhiinit

1 sidruni mahl

1 suurem küüslauguküüs

soola, pipart ja köömneid

1 baklažaan

Värsket koriandrit kaunistuseks

Valmistusviis:

Esmalt pane ahi 220 kraadini kuumenema. Pese ja poolita baklažaan ning aseta lõikepind allpool ahjuplaadile. Torka noaotsaga peale poole mõned augud. Küpseta umbes pool tundi, kuni baklažaan on pehme. Lase jahtuda ning eemalda lusikaga pehme sisu koorest.

Sega tahhiini ja sidrunimahl omavahel ning seejärel lisa ülejäänud koostisosad ja töötle saumikseriga ühtlaseks. Maitse ja säti maitsed endale meeldivaks lisades soovi korral veel oliiviõli või soola ja pipart.

Head nautimist!

ISUL oliiviõli tootevalikuga saad tutvuda siin.

Close Menu
×

Cart