LADU TÜHJAKS: KOGU KAUP -50%

Toitumisnõustaja Laura Kivisoo jagab koduse letšo retsepti, et saaksime talveks kodumaisete tomatite värskuse säilitada. Erilise maitsenüansi ja sügavuse annab klassikule ISUL oliiviõli.

Tomatites leiduv võimas antioksüdant lükopeen vabaneb paremini just nimelt siis kui neid kuumutada. Esiteks annab lükopeen tomatile ilusa punase värvuse ja lisaks on räägitud ka selle erinevatest tervisele kasulikest mõjudest. Erinevates uuringutes on viidatud näiteks sellele, et lükopeeni tabimine võib vähendada südame- ja veresoonkonnahaiguste, osteporoosi ja diabeedi riski. Lisaks mõjuvat ta pärssivalt ka nn. halva kolesterooli tekkele. Ning kuna lükopeen on rasvlahutuv, siis tarbimine koos õliga aitab selle imendumisele veel ka kaasa.

Vot nii, seega paneme tomatid purki!

Vaja läheb:

  • 1,2 kg tomateid
  • 400 g paprikat
  • 300 g sibulat
  • 1-3 tšillikauna
  • 75 ml ISUL oliiviõli
  • Himaalaja soola
  • pipart

Valmistusviis:

Haki sibulad ja pane koos oliiviõliga potipõhja. Kuumuta umbes 5 minutit ning vajadusel lisa juurde õli, et sibulad oleks üleni õli sees ning ei hakkaks pruunistuma. Lisa juurde hakitud paprika, kooritud ning tükeldatud tomatid ning tšillikaunad. Tšillit lisa vastavalt maitsele. Tomatid lõika neljaks ja neljandikud veelkord pooleks. Kuumuta umbes 15 minutit. Seejärel eemalda pealt suurem vedelik, kui seda on tekkinud ning maitsesta soola ja pipraga.  Kui tunned, et tahaks veel veidi vürtsikamat elamust siis on paras aeg juurde lisada veel tšillit. Kuumuta nüüd umbes 30 minuit ja pane kuumalt purkidesse. Sellest kogusest valmis neli 235 g purki letšot ja natuke lisaks, mis kohe nahka pista.

Letšot on hea nautida kõrvalroana, talvisel perioodil salati asmel või hoopis võileivakattena.

Retsept: Laura Kivisoo

 

ISUL ökoloogilist oliiviõli saab soetada 250 ja 500 ml taastäidetavates klaaspudelites ja 2,5 ning 5 liitristes metallkanistrites.

Close Menu
×

Cart