TASUTA TARNE OSTUDEL ALATES 25 €

Taimed

Kuivatamine

Jahvatamine

“La Chinata” suitsupaprika pulbrite (kõigi kolme variatsiooni: magus, kibe ja vürtsikas) tootmiseks valitakse üks haaval, La Vera farmeritelt, välja vaid kõige kvaliteetsemad viljad. Vili saab alguse talve keskpaigas, kui seemned istutatakse seemnepatjadele. Hiljem, maikuus, kui taimed on juba piisavalt suured, istutatakse need põldudele. Kasvatatavad piprasordid on: Jaranda, Jariza ja Bola.

Küpsed ja terved viljad korjatakse põldudelt oktoobrist kuni novembrini. Piprad transporditakse korjest koheselt farmerite endi kuivatusmajja, kus piprakuhilad kuivatatakse La Vera traditsioonilisel meetodil: tammepuu suitsus. See protsess kestab 15 päeva, mille jooksul pipraid segatakse 4-5 korral, et need saavutaks ühtlase tulemuse.

Peale põhjalikku tooraine kvaliteedi kontrollimist, algab jahvatamise protsess, kus kuivatatud piprad puhastatakse ja purustatakse. Purustatud ja puhastatud piprad viiakse jahvatussüsteemi, kus graniitkivi veski jahvatab sobiva jahvatusastmega pulbri. Peale piparde pulbriks jahvatamist hoitakse maitseaine optimaalsetes tingimustes kuni selle pakendamiseni.

Close Menu
×

Cart