TASUTA TARNE OSTUDEL ALATES 25 €

Oliiviõli-sidrunikook

ISUL oliiviõliga valmistatud suussulav sidrunikook

Kas teadsid, et kvaliteetne ekstra neitsioliiviõli sobib väga hästi küpsetistesse, sest lisab maitsele erilist sügavust ja muudab küpsetised tervislikumaks? 🙂 Kui Sa ei ole veel ISUL oliiviõliga küpsetada proovinud, siis soovitame alustuseks seda lihtsalt, aga imemaitsvat oliiviõli-sidrunikooki. 

Vaja läheb

Ühe mahesidruni koor ja mahl
1 tl õunaäädikat
250 ml mandlipiima

160 g pruuni suhkrut
80 ml ISUL oliiviõli

300 g speltajahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
1/2 tl soola

Valmistusviis

Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Sega kausis piim, sidrunimahl ja -koor ning õunaäädikas. Teises kausis sega hoogsalt oliiviõli ja suhkur. Jäta mõlemad kausitäied hetkeks kõrvale. Kolmandas kausis sega jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool. Nüüd sega omavahel piimasegu ja oliiviõli-suhkrusegu. Seejärel lisa aeglaselt segades vedelik jahusegule. Vala segu leiva- või keeksivormi ja küpseta 45 minutit.

Lase koogil pisut jahutuda, eemalda vormist ja serveeri soovi korral sidrunikoore ja vanillisuhkruga maitsestatud vahukoorega.

Close Menu
×

Cart