TASUTA postikulu Itella SmartPOST pakiautomaati!

Detsembrikuu on nende küpsiste valmistamiseks ainuõige aeg! Miks? Sellepärast, et need sisaldavad meeldivas koguses piparkoogivürtse ja mandlijahu, mis teevad nendest maiustest tõeliselt jõulused ampsud. Tegemist on tegelikult laisa inimese piparkookidega, mille tainas valmib veel kiiremini, kui traditsiooniline piparkoogitainas. Seega, kõik kööki, põlled ette, käed jahuseks ning tainast sõtkuma!

Valmistamisaeg: 10 min + maitsestumisaeg külmkapis
Mitmele: ca 25-30 tk

Muu info: ilma munata.
Magustajaks mesi või taimne magustaja.
Laktoosivabade küpsiste valmistamiseks, kasuta laktoosivaba hapukoort.

Vaja läheb:

2 dl nisujahu
1 dl mandlijahu
1 tl küpsetupulbrit
3 tl piparkoogimaitseainet
2 spl kakaopulbrit
näpuotsatäis soola
100 g vedelat mett
50 g ISUL ökoloogilist ekstra neitsioliiviõli
100 g hapukoort 

Valmistusviis:

Sega kuivained omavahel kokku, lisa ülejäänud koostisosad ning sega kõik ühtlaseks taignaks. Väldi üle segamist! Pane tainas tunnikeseks külmkappi tahenema ja maitsestuma. Seejärel rulli tainas laual umbes 5 mm paksuseks või veidi paksemaks ning vormi taignast piparkoogid. Küpseta jõuluküpsiseid 180 kraadi juures 7-10 minutit. 

Retsept ja foto: Ragne Värk

ISUL ökoloogilist oliiviõli saab soetada 250 ja 500 ml taastäidetavates klaaspudelites ja 2,5 ning 5 liitristes metallkanistrites.

Close Menu
×

Cart