TASUTA postikulu alates ostusummast 35 eurot.

Rukkola pesto on huvitav ja palju soodsam alternatiiv klassikalisele basiiliku pestole, ometi maitselt on nad ühtmoodi head. Tihtipeale kipub olema nii, et maitseroheline hakkab väga kiiresti närtsima ja seda ei taha enam salatites kasutada. Selle asemel, et see minema visata – anna sellele uus elu ja valmista ülimaitsev pesto, mida pasta kõrvale serveerida. Loomulikult päris käest ära läinud maitsetaimed tasub siiski komposti viia, kuid kerge närbumise korral võib julgesti pestoks teha. Hea pesto võtmesõna on kvaliteetne oliiviõli ja selle ülesande täidab ISUL ökoloogiline ekstra neitsioliiviõli.

Pesto:

100 g rukkolat
1 pott basiilikut
100 ml ISUL oliiviõli
poole sidruni mahl
50 g Parmesani juustu või Bedda taimset juustu
2 küüslauguküünt
Meresoola
Musta pipart

Pasta 2-le:
250 g kvaliteetset Itaalia pastat
Meresoola

ruccola6 (1)

Esmalt valmista pesto. Selleks pese rukkola ja basiilik ning pane koos teiste komponentidega blenderisse ja püreesta ühtlaseks massiks. Maitsesta meresoola ja musta pipraga.
Keeda pasta al denteks, kurna vesi ja lisa pesto. Serveeri kohe.
Soovi korral riivi pastale Parmesani juustu ja nirista peale ISUL ökoloogilist oliiviõli.

Retsept ja fotod: Kristian Neemela

ISUL ökoloogilist oliiviõli saab soetada 250 ja 500 ml taastäidetavates klaaspudelites ja 2,5 ning 5 liitristes metallkanistrites.

Close Menu
×

Cart