LADU TÜHJAKS: KOGU KAUP -50%

Restorani “Kolm Tilli” peakokk ja toidublogija Kristian Neemela kasutas ISUL ökoloogilist oliiviõli, et valmistada esmalt päikesekuivatatud tomatitest pesto ning seejärel pestoga üks värviküllane ja maitsev pasta. 

Päikesekuivatatud tomati pesto:
300g päikesekuivatatud tomateid
150g ISUL oliiviõli
150g soolast pasta keeduvett
1 küüslaugu küüs

Pasta:
200g pastat (nt. Casarecce)

Serveerimiseks:
ISUL oliiviõli
Parmesani juustu (või Bedda taimset juustu)
Basiilikut

Valmistusviis:
Nõruta ja pese päikesekuivatatud tomatid pakendis olnud õlist. Seejärel kuivata need ja pane blendrisse. Lisa oliivõli, pasta keeduvesi ja küüslauguküüs. Blenderda ühtlaseks massiks.

Keeda pasta al dente´ks.

Sega pannil omavahel pasta ja pesto. Pesto kogus võiks pannile lisades olla umbes 2 supilusikat, vastavalt kui intensiivset maitset soovid saavutada. Kui pesto segu on liiga paks, siis lisa soovi korral ka veidike pasta keeduvett. Pestot on võimalik edukalt sälitada ning kasutada ka järgnevatel päevadel, kas pastat tehes või võileivamäärdena kasutades.

Serveerimisel kasuta oliivõli ja parmesani juustu.

Retsept ja fotod: Kristian Neemela

ISUL ökoloogilist oliiviõli saab soetada 250 ja 500 ml taastäidetavates klaaspudelites ja 2,5 ning 5 liitristes metallkanistrites.

Close Menu
×

Cart