LADU TÜHJAKS: KOGU KAUP -50%

Hummusest võib valmistada lõputult erinevaid variante ja meie oleme taas uue lemmiku leidnud. Seekord röstisime ahjus baklažaani ja segasime muude tavapäraste koostisosade hulka. See baklažaani, koriandri ja ISUL oliiviõliga hummus viib keele alla! Koriandrit ei tasu retseptist välja jätta, see sobib imeliselt maitseid täiustama. Kasuta hummust võileivamäärdena, dipiks või lisandina salati juurde.

Vaja läheb:

  • 235 g pestud ja nõrutatud kikerherneid 
  • 80-100 ml ISUL oliiviõli
  • 1 kuhjaga spl tahhiinit
  • 1 sidruni mahl
  • 1 suurem küüslauguküüs
  • soola, pipart ja köömneid
  • 1 baklažaan
  • Värsket koriandrit kaunistuseks

Valmistusviis:

Eelkuumuta ahi 200-kraadini. Pese ja poolita baklažaan ning aseta lõikepind allpool ahjuplaadile. Torka noaotsaga peale poole mõned augud. Küpseta umbes pool tundi, kuni baklažaan on pehme. Lase jahtuda ning eemalda lusikaga pehme sisu koorest.

Sega tahhiini ja sidrunimahl omavahel ning seejärel lisa ülejäänud koostisosad ja töötle saumikseriga ühtlaseks. Maitse ja säti maitsed endale meeldivaks lisades soovi korral veel oliiviõli või soola ja pipart.

ISUL ökoloogilist oliiviõli saab soetada 250 ja 500 ml taastäidetavates klaaspudelites ja 2,5 ning 5 liitristes metallkanistrites.

Close Menu
×

Cart