TASUTA postikulu Itella SmartPOST pakiautomaati!

Itaaliatoidu- ja tomatifännidele on toidublogia ja -stilist Getter Madison taas valmistanud ühe ülimaitsva rösttomati supi, mille valmistamiseks sai Getter inspiratsiooni lasanjest. Röstitud tomatid annavad supile mõnusalt magusa meki.

Mitmele: (4-6 portsjonit)

Supipõhjale läheb vaja:

  • 1 sibul
  • 2 sellerivart
  • paar küüslauguküünt
  • 3 spl tomatipastat
  • 1 purk purustatud tomateid
  • kuivatatud majoraani, punet, basiilikut või nende segu
  • 1l vett või kanapuljongit (eelistada naturaalset)
  • La Chinata suitsupaprikahelbeid või -tšillihelbeid
  • jahvatatud musta pipart
  • 2 loorberilehte
  • soola
  • ISUL oliiviõli
  • pastat soovi järgi

Lihapallidele:

  • 500g kalkunihakkliha
  • soola
  • pipart
  • sibulapulbrit
  • kuivatatud punet
  • mozzarellapallikesi (või tavaline mozzarella kuubikuteks lõigatuna)

Röstitud tomatitele:

  • 400g kirsstomateid
  • ISUL oliiviõli
  • paar oksa värsket tüümiani
  • soola
  • musta pipart
  • natuke suhkrut

Valistusviis:

Alusta tomatitest. Lõika need pooleks ning aseta ahjupannile. Piserda õliga, maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning kata tüümianiokstega. Küpseta ahjus 200 kraadi juures nii kaua, kuni tomatid on kenasti krimpsu tõmmanud ning pruunistunud. Getter kasutas turbogrillrežiimi, mis grillib ning küpsetab samal ajal – see toimis eriti efektiivselt.

Seejärel kuumuta pliidil paksu põhjaga pott. Vala potti õli ning pruunista sibul, seller ja küüslauk – selleks kulub oma kümmekond minutit. Seejärel lisa tomatipasta ja kuumuta veel pisut. Nüüd on aeg lisada purustatud tomatid ning maitseained ja puljong. Lase keema tõusta ning keera kuumus madalamaks ja lase pool tundi podiseda.

Sega hakkliha maitseainetega kokku ning vormi mozzarellast pallikesed, mille võid otse supile lisada. Lisa ka röstitud tomatid. Kuumuta veel seni, kuni lihapallid on valmis. Samal ajal keeda eraldi potis soovitud kogus pastat ning lisa see kaussidesse, millele tõsta peale ka supp. Naudi värske basiiliku ning riivitud parmesaniga!

Retsept ja fotod: Getter Madison | www.thymeout.ee

ISUL ökoloogilist oliiviõli ja La Chinata suitsupaprika maitseaineid saab soetada meie veebipoest.

Close Menu
×

Cart