TASUTA TARNE OSTUDEL ALATES 25 €

Tursk Biskaia moodi

Almazara Ecologica de La Rioja ettevõtte omanikud jagasid meiega toredat videot, kus kasutatakse küpsetamiseks ISUL oliiviõli. Videos valmib traditsiooniline baski roog  – tursk Biskaia moodi, mille retsepti on jaganud tunnustatud peakokk Enaitz Landaburu.

Kogus 4-le inimesele

Vaja läheb:

4 tursafileed, üks filee ca 200g

3 küüslauguküünt

1 punane sibul

1 valge sibul

3 kuivatatud choricero pipart

ISUL oliiviõli

Kastme valmistamine:

Koori ja tükelda sibulad ja küüslauk. Vala pannile lahkelt oliiviõli, lisa küüslauk ja sibulad ning veidi soola. Küpseta kuni köögiviljad on pehmed (umbes 20 minutit).

Kui sibul ja küüslauk on valmis, lisa pannile (kõige peale) piprad. Küpseta kaane all veel umbes 20 minutit. Kui piprad on pehmed, vala kõik blenderisse ja purusta 1,5-2 minutit. Vala kaste tagasi pannile ja hoia serveerimiseni soojas.

Tursafilee valmistamine:

Lisa pannile supilusikatäis oliiviõli. Kui pann on piisavalt kuum, aseta tursafilee pannile (nahk allapoole) ja liiguta kergelt panni, et filee kinni ei jääks. Järgmiseks jäta tursk ilma segamata paariks minutiks küpsema – nii jääb nahk krõbe ja kuldne. Võta pann tulelt, keera fileed ja kata pann kaanega. Lase paar minutit seista ja siis serveeri kastmele.

Head isu!

Close Menu
×

Cart